Was het nu een ‘groot‘ feest of een ‘groots‘ feest. Voor de weinige Belgicisten in dit land zal het zeker een groovy moment geweest zijn. Volgens de Nederlandse pers geen van beide. Gelukkig maar. Wij hopen dan weer als Vlamingen, dat de Federale kas voor één keer minder opgelicht is geworden dan gebruikelijk bij dit monarchistisch speledingetje.

De inhoud van de boodschap van Filip ken ik niet. Ik heb de toespraak niet beluisterd. Ik was net een aflevering van Thuis aan het bekijken. Het is een kwestie van kwalitatieve prioriteiten te stellen.

Wat blijkt nu uit het faillissement (voorlopig “aanzegging”, Chapter 11) van de stad Detroit, dat de Belgische overheid via Dexia een heel grote schuld mag ophoesten. De bank had “groots” belegd in verschillende pensioenfondsen van de stad Detroit. Via hedging had Dexia gehoopt veel geld te kunnen verdienen en vervolgens uit te delen onder de vorm van een dividend (alhoewel dit volgens de vakbond ACW en trawanten niet waar is) naar vakbond ACW, Luc Cortebeeck , Jean-Luc Dehaene,…. Wie betaalt dit wanbeleid en risicospel van de bank anno 2005? Weerom de belastingbetaler! Dit is dus niet Luc of Jean-Luc, wel Jan Modaal of Jan Met De Pet.

Di Rupo zal weer eens miljarden gaan zoeken bij de begrotingscontrole in september (2013). Je zal het zien en horen….”Beste landgekloten gkezien onzzze Belghische ekonomie nik gut gat, zullen wij moeten besparen, voor 500 miljoen en een paar eurocenten. Wij gaan dit opnieuw doen op de kap van de ondernemers. Waarvoor onze dank, you stupid bastards.” Deze boodschap kennen wij nu al. De Vlaming wordt er immuun voor (voor de uitspraak of de inhoud of de persoon die het zegt laat ik in het midden).

Trouwens waar is Saint Combrez gebleven in zijn onderzoek naar het “dividend”verhaal van het ACW? Is de ondernemingsfraudebestrijder met verlof of heeft hij last van de warmte (niet de meteorologische wel deze van het ACW) dat het onderzoek stilgevallen is en voorgoed in de doofpot verdwijnt….Ik denk eerder dat Combrez de sociale fraude aan het aanpakken is. Maar hij is verschoten van de enorme omvang van dit sociale schandaal. Kindergeld dat 8 keer voor eenzelfde kind wordt uitbetaald (wij kennen allemaal het verhaal van het huis met de vele kamers waar verschillende vrouwen zitten of liggen waar één kind wordt doorgegeven en de dokter een attest schrijft van geboorte. Onder het mom van het geloof mag de mannelijke arts de vrouw niet zien. De fraude komt pas te voorschijn wanneer de kinderen schoolplichtig worden. Dan blijkt dat zeven van deze zogenaamde 8 kinderen in het” buitenland” zijn met hun grootouders. Verder zijn er de  werklozen die onder verschillende namen een riante uitkering krijgen, ….. zo kunnen wij nog even doorgaan. Eén vaststelling kunnen wij allemaal maken, hier is geen controle! Nogmaals gezegd: Combrez wil zijn kiespubliek met rust laten en zeker met het verkiezingsjaar voor de boeg. Ik noem dit FISCALE DICTATUUR. Daar zijn linkse partijen heel goed in. Democratie en dictatuur was voor de familie Tobback allang hetzelfde. En als er een slimme socialist is met visie, Frank Vandenbroucke, wordt deze met een C’4-jte aan de deur gezet. De smet die hij op zijn handen had was verbrand geld. Zeg nu zelf, wat doe je zoal met geld dat je teveel hebt? Aangeven kon niet in die tijd (regularisatie), want Frank had dit zeker gedaan.

Een laatste vraag voor de socialisten. Wordt er ook een indiciair vermogen, taxatie en aanslag vastgesteld bij mensen met volgend profiel: gemiddeld gebouwd, een kapje op, geen zonnebril, mooi bruin tintje van de zon, geen zakenmensen, leven van een uitkering, betalen met biljetten van 100 EUR in de Colruyt en komen naar de Colruyt met dit speelding:

Porsche Panamera

Sorry voor de Porsche-avonturiers, uw statussymbool is niet meer wat het was. Maar dit zijn feiten die Jan Modaal vaststelt als hij prijsbewust naar de Colruyt gaat met zijn Dacia Lodgy.

Wat je allemaal met de Nederlandse taal kan doen met één enkel woord; grote, groot, grootte, groots. In het Amerikaans (slang) is het éénvoudiger: groovy.

Geef maar reactie…….

 

STUUR EEN BERICHT

© 2020 Vrancken Consulting