Weerom een taks door het Europees Parlement gejaagd. Taks op het verhandelen van aandelen, obligaties,…. is een feit., 0.1%, derivaten 0.01%. Niet veel zou je zeggen, laten wij even andere bedragen meegeven. Vermoedelijke opbrengst voor de 11 staten EU 58 billion euro. Dit bedrag werd berekend door Europese instellingen. Frankrijk houdt de opbrengst bescheidener voor de 11 staten, 10 billion euro. Groot verschil naar mijn mening. Wie berekent deze bedragen in godsnaam? Van enige strategie in deze maatregel is er ook al geen sprake. De EU heeft geen idee voor wat zij deze belasting zullen gebruiken, hoe te innen, …. Met andere woorden, de europarlementariërs houden een gezellig koffiekransje in deze koude winterdagen en besluiten laten wij een nieuwe belasting heffen. Het hof van Lodewijck XIV en het Europees parlement lijken verdacht veel op elkaar dezer dagen. En jullie weten waar het avontuur van Lodewijck XIV en Frankrijk is geëindigd. Wat mogen wij verwachten van Lodewijck anno 2013? “Quand on a l’état en vue, on travaille pour soi”

De wereld vergaat nog niet…..vrijdag as 25/01/13 zal Christine Lagarde een gezellige babbel doen in Davos (World Economic Forum) over het “gender”probleem bij topposities in bedrijven en andere. Zijn de problemen in Europa en de wereldeconomie niet ernstig genoeg om dit onderwerp op de agenda te plaatsen? Voelt Christine zich bedreigd in haar functie? Het zal niet aan haar kapsel liggen of haar fancy kleding, wel aan haar onbekwaam Frans chauvinistisch onderhandelen en economisch denken.

Gisteren reeds gemeld: de dreiging van een valutaoorlog wordt steeds groter! Ik wacht enkel nog op protectionistische maatregelen, o.a. importbeperkingen, taksen op import, …. om hun nationale economieën te beschermen tegen de uitdijende crisis.

woensdag, 23 januari 2013

 

STUUR EEN BERICHT

© 2020 Vrancken Consulting