Wij weten allemaal dat de zomermaanden komkommertijd is in de geschreven pers. Onzinnige artikels  over koningsparen met kinderen prijken op menig voorpagina, ook op deze van kwaliteitsvolle kranten. What a shame!

Maar vandaag stond ook op deze voorpagina (Wall Street Journal Europe) dat de Nederlandse economie sinds 2009 in haar derde recessie zit.Handelaars doen hun verhaal. De omzet daalt drastisch. Het aantal klanten blijft gelijk maar de consument geeft heel wat minder uit. Het aantal faillissementen breekt weer een record. Waarom werd dit nieuws niet gebracht op 21 juli jl? Blijkbaar is België immuun voor deze economische recessie. Ons adviesbureau samen met vele andere mensen weten dat het in België nog veel erger is. Wie reageert? Wie onderneemt iets?

“Wij kunnen hopen….” hiervoor is te laat! Er zullen economische slachtoffers vallen. En net die mensen die hebben gespaard, die omzichtig financieel hebben geleefd. De sociale boefmentaliteit en de geïmporteerde profitariaat cultuur hebben onze politici vleugellam gemaakt omwille van hun machtsgeile karakter. Kuis de sociale zekerheid op! Dit is een order, geen advies meer.

Het wordt tijd dat vele zakenmensen het land verlaten, dan pas zullen velen beseffen dat zakenmensen geen bedriegers zijn, wel de “sociale” gevallen.

Ons advies blijft geldig. Beleg uw geld in het buitenland (buiten de E.U.). Zorg voor een goede bescherming! Zo kan je later genieten van je pensioen. Ik doe de oproep nog eens, wellicht tot vervelens toe. Maar spaarders uw geld is in de E.U. niet meer veilig. De fiscus heeft alles netjes geïnventariseerd. Nu nog even een mooie wet uit de mouw schudden na de verkiezingen en de vermogensbelasting is een feit. Herinner jullie nog het ballonnetje dat is opgelaten bij de zoveelste besparingsronde: de vrijstelling van het spaarboekje opheffen. In België betekent dit in feite dat de wet al klaar ligt. Men maakt het Belgische volkje al warm voor dit heugelijke nieuws. Men polst naar de algemene publieke opinie (door dit op bepaalde momenten in het nieuws te brengen). Eenmaal dit achter de rug, zal de Belg wel knorren, maar uiteindelijk heeft deze Belg zijn “brood en spelen” nog en het spaargeld wordt belast. Zo werd ook de laatste belastingverhoging door onze strot geduwd. De politici gaven doodleuk een paar voorbeeldjes o.a. pintje bier of sigaretten,….zoveel duurder wordt dit niet zeiden ze in koor. Dit is flauwekul en dat weet iedere Belg.

STUUR EEN BERICHT

© 2020 Vrancken Consulting