Schitterend hoe hij Europa ziet evolueren. Blijkbaar ben ik niet alleen in mijn visie over de euro, over de politieke spelletjes die worden gespeeld. Een aanrader van formaat volg de link http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2012-2013/agenda-2013.html.

Verder zie ik in de reportage Eva Joly, europarlementariër De Groenen, strijden tegen belastingontduiking. Politiekers hebben totaal geen scrupules om zich op te werpen tegen fiscale toegelaten maatregelen. Zij betaalt op haar genereus inkomen bij het Europees parlement geen eurocent belasting. Het is gemakkelijk en heel populistisch de stem van het “volk” te laten horen en ondernemingen te beschuldigen van alle economische zonden van de wereld. De politiek heeft evenveel bloed aan haar vingers.

Gelukkig hebben John Mackey en Raj Sisodia het boek Liberating the heroic spirit of business CONSCIOUS CAPITALISM uitgebracht. De auteurs tonen aan dat bedrijven hun eerste drijfveer niet winst maken is, eerder iets doen wat er toe doet. Dit is dus visie, missie en strategie. Lees meer strategisch management.

Maandag, 21 januari 2013

 

 

STUUR EEN BERICHT

© 2020 Vrancken Consulting