Het is u allicht opgevallen op menig poster van groot formaat prijkt de vraag: ” In welk Vlaanderen wil u leven?”

Op een ludieke wijze, na weerom een spijtig voorval van diefstal door Oost-Europese gangsterbendes bij de heer Kris Peeters, geeft Vlaams Belang een antwoord op deze vraag. “In een Vlaanderen zonder inbraken, Kris! Daarom stem ik Vlaams Belang”. Je moet het maar vinden en zo snel reageren. Ik vind het heel leuk gevonden. Dit neemt niet weg dat ik het spijtig vind wat is gebeurd. Dit hoeft niet te gebeuren en daar zijn alle Vlamingen van overtuigd mits de juiste politieke beslissingen en daar draagt de Vlaamse Regering wel schuld, zware schuld!

Het moet gezegd Vlaams Belang is mij deze keer voor. De tijd ontbrak mij om een blog te schrijven.

Even ernstige noot. Ik wilde al langer reageren op de vraag die wordt gesteld. Eigenlijk op de slagzin die onderaan de poster staat. Dit slaagt op niks en hoort niet op een poster te staan. Ik ben beschaamd in de plaats van de politicus. En dit om meerdere redenen. Ik verklaar mij nader.

“Economische groei zonder sociale afbraak”. Is het een antwoord op de vraag voor de politicus? Is dit iets waarvan de politicus droomt? Dit wordt niet gezegd.

Deze uitspraak hoort niet op de poster. Economisch is dit helemaal niet juist, houdt het geen steek, zit er geen logica in. Vandaar dat ik beschaamd zou zijn dit voor heel Vlaanderen te tonen op groot formaat.

Men weet al langer dat de economische crisis hard toeslaat in Vlaanderen (trouwens in heel Europa). Dit is geen nieuws. Wat wel nieuws zou zijn wat Vlaanderen er aan gaat doen. Dit wordt nog altijd niet gezegd, dus ook niet op de poster. Fout 1 van de politicus. Denkt hij werkelijk dat elke Vlaming dom is en zal blijven.

Men weet al langer dat de twee feiten economische groei en sociale voorzieningen niet te rijmen vallen met elkaar. Onze maatschappij is verziekt. In Vlaanderen leven 100.000 en meer sociale profiteurs, voornamelijk inwijkelingen vanuit EU en verder. Wij betalen nog altijd hotelkamers voor asielzoekers, Vlamingen krijgen geen sociale woning (hun inkomen is te hoog), pensioen voor zelfstandigen is ontzettend laag door het feit dat het geld moet besteed worden aan uitkeringen voor 17-jarige asielzoekers…. Dit rijtje kan veel verder.

De Belgen nemen dit systeem over. Ze willen niet meer werken. Ze krijgen een uitkering en werken in het zwart. Hoe verklaar je anders hun levensstijl.

Economische groei ontstaat door de Belgen te straffen als ze niet werken. Maximum een jaar werkloosheidsvergoeding en daarbij werken voor de overheid (gemeenschapsdienst). In Nederland heeft men dit systeem toegepast. Plots daalt het aantal werklozen drastisch in Nederland. Duidelijker kan het niet. Mensen profiteren van het systeem. Als ze moeten werken voor de werkloosheidsuitkering of leefloon dan plots vinden ze werk. Schaf leefloon af. Laat ze werken voor de uitkering. Er is voldoende poep op start, sigarettenpeuken, …. om op te ruimen. Er zijn voldoende voetpaden in slechte toestand om te herstellen,…Geef ze de incentives om te werken en geen incentives om niet te werken.

Ik vind het terecht dat de maatschappij (burgers dus) waar voor zijn geld vraagt. De overheid geeft een leefloon, dan mag de burger of belastingbetaler vragen aan de overheid of aan de machtsgeile politicus dat er iets tegenover staat. Zo is dat ook met de andere ambtenaren of arbeiders/bedienden in privé. Zij moeten werken voor hun inkomen.

Economische groei ontstaat in de eerste plaats door mensen te verplichten te werken en niet zozeer door innovatie. Innovatie is beperkt als groeifactor!

Als er geen economische groei is of als het BNP daalt door de vele misbruiken binnen de sociale zekerheid dan kan het verhaal van de sociale voorzieningen niet bestaan. Vandaar dat de twee feiten niet samengaan.

De Vlaamse overheid zal net wel de sociale voorzieningen sterk moeten afbouwen: oa werkloosheidsuitkering, pensioen voor ambtenaren, ziekteverzekering, …. ALLES moet minder. De Vlaming zal zelf moeten voorzien in deze leuke hebbedingetjes door te sparen en zich te verzekeren privé. Hierdoor zal de Vlaming wel werken. Hij zal sneller de vele vacatures invullen die nu openstaan. Hij zal dan wel spaarzamer worden in de ziekteverzekering. Een doktersbezoek voor een lullige verkoudheid wordt overgeslagen. De dokter zal dan geen briefje meer schrijven om de “patiënt” thuis te laten voor deze verkoudheid. Waardoor het bedrijf geen schade en geen winstderving oploopt,….. Wij kunnen hier nog lang doorgaan. DIT IS ECONOMISCHE GROEI.

Er is geen economische groei, dus de sociale afbraak zal MOETEN plaatsvinden. De begroting kan dit niet dragen. Meer schulden kan de Vlaamse overheid wel aangaan om dit betalen. Maar dit verhaal kent een heel beperkte duur. Zie Griekenland.

Door een cultuur te importeren uit het buitenland is de Vlaming lui geworden. Hij ziet de import profiteren van de sociale zekerheid. De Vlaming doet hetzelfde. Ik kan de Vlaming geen ongelijk geven. In een multicul samenleving is ieder zogenaamd gelijk voor de wet. Ik geloof dit evenwel niet, maar dat is een ander verhaal.

Mijn conclusie is en blijft. Ik verklaar dit al langer.

De burger zal de BUIKRIEM heel strak moeten aantrekken opdat wij dit verhaal van economische groei en sociale welvaart willen volhouden. Dit moet de boodschap zijn van de politicus. Wat er nu gebeurd is volksverlakkerij. De politicus moet dit nieuws brengen, niks dan de waarheid, de juiste economische analyse. Geen verzinsels om de bevolking op de hand te houden. Om de belangen van een partij of vakbond te dienen mag men geen leugens vertellen. Dit gebeurt er nu wel.

 

 

 

 

 

 

 

STUUR EEN BERICHT

© 2020 Vrancken Consulting