Blog

 

In welk Vlaanderen wil u leven?

Posted by on feb 13, 2014 in Economische analyse | 0 comments

Het is u allicht opgevallen op menig poster van groot formaat prijkt de vraag: ” In welk Vlaanderen wil u leven?”

Op een ludieke wijze, na weerom een spijtig voorval van diefstal door Oost-Europese gangsterbendes bij de heer Kris Peeters, geeft Vlaams Belang een antwoord op deze vraag. “In een Vlaanderen zonder inbraken, Kris! Daarom stem ik Vlaams Belang”. Je moet het maar vinden en zo snel reageren. Ik vind het heel leuk gevonden. Dit neemt niet weg dat ik het spijtig vind wat is gebeurd. Dit hoeft niet te gebeuren en daar zijn alle Vlamingen van overtuigd mits de juiste politieke beslissingen en daar draagt de Vlaamse Regering wel schuld, zware schuld!

(meer…)

Beleggen in vreemde valuta, het is niet exotisch.

Posted by on feb 12, 2014 in Uncategorized | 0 comments

Naast de VS dollar is er uiteraard de  Indianse Rupee. Koop hem nu. Is nu totaal waardeloos, maar binnen enkele jaren, kassa kassa kassa.

(meer…)

Nieuwsbrief van februari 2014

Posted by on feb 12, 2014 in Uncategorized | 0 comments

Beleggen is één zaak. Analyses maken een heel andere zaak.

Via de nieuwsbrief van februari 2014 konden jullie vernemen dat met Belgacom aandelen gouden zaken te doen zijn in turbulente beurstijden.

U kan uw reactie op de nieuwsbrief hier posten. Wij kijken alvast uit naar uw reactie. Schrijf ze zouden wij zeggen.

Fragmenten uit de nieuwsbrief

(meer…)

Belgacom komt in buitenlandse handen.

Posted by on nov 14, 2013 in Economische analyse | 0 comments

De soap rond Didier Bellens eens weer eentje pur sang! Bij het hele verhaal stel ik mij steeds dezelfde vraag, is Didier Bellens echt zo dom om uitspraken te doen die zijn ontslag bewerkstelligen. Ik denk het niet. En zeker toch geen uitspraken die hem zijn ontslagpremie kunnen kosten omwille van een zware fout. Want de laatste uitspraak zou van die aard zijn dat het om een zware fout gaat, namelijk Di Rupo werd door Didier vergeleken met een kind dat zijn sinterklaas komt vragen. Ik zou zeggen dan is Di Rupo braaf geworden. We weten het allemaal, niet? Maar het werd in een doofpot gestopt. Vele ondernemers beschrijven Di Rupo veel erger, vandaar dat zij gestraft worden met de vele belastingen. Nu begrijp ik het.

(meer…)

Iedereen gaat het voelen

Posted by on okt 8, 2013 in Economische analyse | 0 comments

“Iedereen gaat het voelen” – de verborgen rekening (Levy )

De titel van het Nederlandse duidingsprogramma Levy spreekt niet tot de verbeelding. In mijn blog reeds vele malen aangehaald. Ik verwoord het soms als “wij leven boven onze stand”.

(meer…)

Na de Fyra is nu ook de Nederlandse economie aan de beurt…

Posted by on jul 24, 2013 in Uncategorized | 0 comments

Wij weten allemaal dat de zomermaanden komkommertijd is in de geschreven pers. Onzinnige artikels  over koningsparen met kinderen prijken op menig voorpagina, ook op deze van kwaliteitsvolle kranten. What a shame!

(meer…)

Wat Filip zondag niet vertelde op het ‘grote’ feest.

Posted by on jul 22, 2013 in Economische analyse | 1 comment

Was het nu een ‘groot‘ feest of een ‘groots‘ feest. Voor de weinige Belgicisten in dit land zal het zeker een groovy moment geweest zijn. Volgens de Nederlandse pers geen van beide. Gelukkig maar. Wij hopen dan weer als Vlamingen, dat de Federale kas voor één keer minder opgelicht is geworden dan gebruikelijk bij dit monarchistisch speledingetje. (meer…)

Vrancken Consulting sponsort Jogging Waasland en schenkt mooie fleece

Posted by on mei 7, 2013 in Uncategorized | 2 comments

Vrancken Consulting is sponsor van Jogging Waasland.

Iedereen die in de loop van het joggingseizoen 2013 tenminste 7 joggings loopt, krijgt een mooie fleece.

Je kan de fleece nu al in de gewenste maat aanvragen via het inschrijvingsformulier op deze website.

Europese autoindustrie sluit zijn deuren. Onze analyse is een feit!

Posted by on jan 30, 2013 in Uncategorized | 0 comments

Zoals gemeld in onze blog van dit weekend, de Europese autoindustrie heeft het moeilijk, laten wij zeggen kreunt onder de crisis. Gevolg General Motors zal ook in Duitsland fabrieken sluiten. Ja hoor, Duitsland, u leest het goed. Vermoedelijk zal dit niet gebeuren voor de verkiezingen van het najaar in Duitsland. Merkel zal hierover wel al onderhandeld hebben met de bazen van GM. Chrysler Group (dochter Fiat Spa) zal minder nieuwe modellen uitbrengen dan eerder gepland en legt de focus op productie in Amerika. Sluiting van Europese fabrieken behoort tot de mogelijkheden. Ja, dit is het morgendnieuws uit de WSJ Europe. Dus onze analyse over de autoindustrie is sneller een feit dan de lezers van onze blog hadden verwacht waarschijnlijk. Volg onze blog dit is het enige zekere in deze economische crisis. Lees de blog dit weekend zeker. Nationalisering van spaargeld en de herhaling van de geschiedenis, Camille Gutt zal economisch herrijzen.

Nederlandse en Engelse spaarders verliezen hun spaargeld definitief….

Posted by on jan 29, 2013 in Economische analyse | 0 comments

IJsland grote winnaar, Nederlandse en Engelse spaarder grote verliezers.  Nederlandse en Engelse spaarders die hun geld hadden toevertrouwd aan Landsbanki,  zijn hun spaargeld definitief kwijt. Een Europese wet heeft ervoor gezorgd dat Europese burgers die hun geld beleggen in het buitenland NIET worden beschermd. Letterlijk zegt deze wet “does not lay down an obligation on the State and its authorities to ensure compensation if a deposit guarantee scheme is unable to cope with its obligations in the event of a systemic crisis”. Dit is Europa ten voeten uit. IJsland lacht feestelijk de spaarders uit. Bescherming van de spaarders in Europa? Nee dus. In beroep gaan tegen deze uitspraak is niet mogelijk. Spijtig voor Koningin Beatrix, zij zal waarschijnlijk minder tulpen krijgen bij haar afscheid. Herhaalt de geschiedenis zich van de Lage Landen (Tulpencrisis  – 1637)?