De soap rond Didier Bellens eens weer eentje pur sang! Bij het hele verhaal stel ik mij steeds dezelfde vraag, is Didier Bellens echt zo dom om uitspraken te doen die zijn ontslag bewerkstelligen. Ik denk het niet. En zeker toch geen uitspraken die hem zijn ontslagpremie kunnen kosten omwille van een zware fout. Want de laatste uitspraak zou van die aard zijn dat het om een zware fout gaat, namelijk Di Rupo werd door Didier vergeleken met een kind dat zijn sinterklaas komt vragen. Ik zou zeggen dan is Di Rupo braaf geworden. We weten het allemaal, niet? Maar het werd in een doofpot gestopt. Vele ondernemers beschrijven Di Rupo veel erger, vandaar dat zij gestraft worden met de vele belastingen. Nu begrijp ik het.

Dus moeten wij het verhaal anders bekijken. Het hele “ontslagverhaal” is opgezet en gaat als volgt:

Als vriend van Di Rupo, krijg je sowieso carte blanche. Wat je ook doet, een vriend is en blijft een vriend als het Di Rupo uitkomt. Didier is een gepiloteerde topmanager. Zoals bij elke topfunctie in België, waar de overheid geheel of een stuk in verweven zit. Dit is niet nieuw. Intelligentie moet je niet hebben bij de overheid/overheidsdiensten/….. Bij de overheid moet je alleen LUI zijn. Dit is wel een streng criteria wie vooruit wil in het leven.

Waarom dan Didier Bellens ontslaan? De reden is eenvoudig, zijn job is niet gegarandeerd voor de toekomst. Wat gebeurt er nu, Didier doet een aantal ‘ongepaste’ uitspraken over zijn vriend. Didier wordt vermoedelijk ontslaan. De duurtijd van de beslissing van het ontslag (waarover de regering nu aan het praten is) is enkel nodig om de ‘juiste’ opvolger te kiezen. Het zal sowieso opnieuw een Waalse socialist zijn, gezien Stefaan De Clerck (als Vlaming) een mooie job heeft gekregen als voorzitter bij Belgacom. Gezien Stefaan wel een rijkelijke ‘ontslag’vergoeding heeft verkregen, wil Didier dit ook. Maar de publieke opinie in een nakend verkiezingsjaar zal dit niet pruimen.

Dus zoals bij de verhoging van de dotatie aan de ex-koning Albert, zal de ontslagvergoeding uit een andere pot komen, m.a.w. verdoken aan het oog van het publiek. Verder heeft Didier al een nieuwe functie op het oog (eigenlijk al gekregen). Verhaal van Didier is rond. Hij heeft zijn geld en hij is blij. Waar zou Didier terecht kunnen? Wellicht de NBB.

Waarom heel deze constructie? opnieuw eenvoudig. Belgacom wordt in 2014 verkocht aan een buitenlandse overnemer. Waarom nu? Belgische staat heeft geld nodig. De eenmalige operaties blijven voortduren, tot het geld helemaal op is en er niks meer te verkopen valt, dan enkel nog het strikje van Di Rupo bij Christies. Want BNP is nu ook EXIT Belgische staat. Opgelet voor de werknemers van Belgacom. Kijk uit naar een andere job. 2015 en 2016 zullen jaren worden van ontslagen bij Belgacom! En zal niet blijven bij 10 of 100. Het zullen er duizend (1000) worden.

En tip! Wie aandelen heeft van Belgacom. Bijkopen nu is de boodschap. Volg de koers op. Kijk naar het koersverloop het laatste afgelopen jaar. Maak een trend aan de hand van de technische analyse voor de toekomst (1 jaar) en je valt in de prijzen in 2014. Als ik een horoscoop zou schrijven, zou ik schrijven ‘u gaat een fantastisch financieel jaar tegemoet’.

Tot een volgende.

 

 

 

 

STUUR EEN BERICHT

© 2020 Vrancken Consulting